tiistai 20. huhtikuuta 2010

Vakavaa - Allvarligt


Hyvää huomenta! Gomorgon!

Olemme tänä keväänä maalanneet yläkerran aulan sekä rappusten paneeliseinät ja katon valkoiseksi. Nyt on sitten sisustamisen aika.
Nu under våren har vi målat panelväggarna och taket vita i trappuppgången och i aulan på andra våningen. Nu  är det dags att inreda!


Rappusiin, jotka tuovat alhaalta ylös, suoraan aulaan, ripustettiin kokoelma vanhoja kuvia rakkaista sukulaisista. Vanhat kuvat ovat siitä hauskoja, että entisaikaan valokuvaus otettiin vakavasti. Silloin käytiin oikein valokuvaamossa ja monessa otoksessa ilmeet ovat totisia. Tai jos kiertävä valokuvaaja tuli kylälle, mentiin kuvaan oikein joukolla. Kuten alla olevassa 1908 otetussa kuvassa, jossa isoäitini oli yksi vuotias. Itse en ole tainnut ikinä olla valokuvaajan ottamassa sukukuvassa. Oletko sinä?
I trapphuset har vi en skrytvägg med en kollage av gamla foton på våra kära släktingar. Gamla foton är roliga då förr i tiden tog man fotograferandet seriöst. Då besökte man en fotoatelje och på många kort finns det väldigt allvarliga miner.  Eller om fotografen kom till byn, skulle alla vara med på bilden. Precis som på fotot här nedan, som är taget 1908 och där min farmor är ett år gammal. Själv har jag nog inte varit med på någon släktbild som tagits av en fotograf. Har du?   


Takaisin vuoteen 2010 ja aulaan... Aula toimii TV-tilana, ja odotamme uutta sohvaa saapuvaksi kuin kuuta nousevaa. Vähän jänskättää miten se tänne mahtuu, sillä paikat eivät ole järin suuret. Kattovalaituskin on hakusassa. Toiveiden ja budjetin mukaista ei vain tunnu löytyvän. Näista kuitenkin lisää, kun aika on. Klikkaamalla tästä näet miltä aulassa näytti ennen.
Tillbaka till år 2010 och aulan. Den är vårt TV-rum, och vi väntar med stor iver på den nya soffa som ska anlända när som helst. Känns lite pirrigt hur det ska passa för det finns inte hur mycket utrymme som helst. Takbelysningen är på todo-lista den med. Svårt att hitta något som skulle falla både i smaken och budgeten  Nåväl, mer om dessa när det är tids nog. Om du vill se hur det såg ut förut, kan du klicka här.

Olethan jo osallistunut arvontaan tuossa alla? Mukavaa viikkoa, perjantaihin!
Du har väl redan deltagit i tävligen här nedan? Trevlig vecka, vi ses på fredag!

9 kommenttia:

Arja kirjoitti...

Eipä ole tullut käytyä sukukuvassa ;-)
Vanhat kuvat on niin kauniita:-))
Mukavaa tiistaita!

Maria kirjoitti...

Vau, portaikko näyttää upean raikkaalta ja kuvat olet ryhmitellyt todella kauniisti! Vanhoissa valokuvissa on kyllä tenhoa!

Teija kirjoitti...

Ihanasti valkoistunut tila! Ja kuvat on hienosti seinällä. Hmm, meillä on edelleen mäntyä lattiassa ja katoissa, kunpa vain saisin aikaiseksi!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Hieno portaikko. Valkoinen antaa valoa. Valokuvat upeasti sijoiteltu. Hienoa...

sarppa kirjoitti...

Olisipa kiva itsekin maalata katto valkoiseksi.Oliko kuinka hermoja raastava operaatio?:)

bean emäntä - bea's kirjoitti...

Hermot säästyy kun ottaa oikealla asenteella. Meillä on tehty huone kerrallaan, silloin kun aika antaa myöten. Ja kun ryhtyy hommaan kiire ei saa olla.

Suosittelen kyllä lämpimästi, koko koti on ihan kuin uusi!

päivi kirjoitti...

upea kuvakokoelma!
paneelien valkaisu palkitsee, tulee tilaa ja avaruutta:)
ja olisihan mukavaa voittaa tuo tyyny ,
vaika itsekin niitä huristelen :)
touhukasta torstaita,
terkuin
päivi

Miia - Miian unelmia kirjoitti...

Kivan näkoinen kuvakokoelma! Minä rakastan vanhoja valokuvia, niissä on jotain taianomaista. Hieno tuo sukukuva! Enpä ole minäkään sukukuvassa ikinä ollut.

Rosana kirjoitti...

Hei, katso minun uusi vauva kuvia blogiin, laittaa kuvia minun etanoiden ja paljon enemmän koristeita, myös blogiin: htt / / www.cantinhovovomaria.blogspot.com
suukkoja ja puuttuvat! Pidän uudet kuvat alkaen blogiisi! IHANIA!