sunnuntai 6. syyskuuta 2009

To be or not to be?

Huomenta - Gomorgon!

Tulin niin iloiseksi kommenteistanne edelliseen postaukseen. Kaunis kiitos niistä!
Blev så glad över era kommentarer på förra inlägget. Tack snälla ni!

Valittelin joku aika sitten kuinka ahdistaa nämä sisäkuviot. Tänään ajattelin esittellä yhden suurimmista ahdistuksen aiheuttajista. Lämpimästi tervetuloa yläkerran aulaan, siihen päätyyn jota käytämme TV-tilana.
För ett tag sen skrev jag om ångersten jag känner för vissa saker här hemma. Idag visar jag en av andlednngarna. Varmt välkommen till hallen i övervåningen, till den delen som används som TV-rum.No niin. Nyt varmaan ymmärrät miksi puristaa? Ei erityisen viihtyisää. Kuten sanottu katto pitäisi kiirenvilkkaa maalata. Onkin ainoa maalamaton katto. Kaide pitäsi vaihtaa, sillä tämä on suhteellisen hutera. Ja ikkunanpuitteet ovat koko huushollissa maalauslistalla, pääsemme sinne asti varmaan muutaman vuoden kuluttua.
Nå, nu förstår du säkert...? Inte speciellt mysigt. Som sagt, taket borde bli vitt. Detta är det sista tak som vi har fortvarande omålat , Räcket borde bytas ut till en mer stadig. Och målningen av fönsterkarmar står på arbetslistan, säkert några år till, skulle jag tro.

Koska nuo perusasiat ovat olleet hakusassa, en ole viitsinyt panostaa sisustukseenkaan. Olen pitkään ja hartaasti suunnitellut että hankkisimme tänne sohvan. Sellaisen pienen, joka tulisi suurinpiirtein käsiin hajoavien nojatuolien kohdalle, ehkä hiukan kauemmas TV-kaapista. Sohvan toisen käsinojan voisi ehkä laittaa miltei seinään kiinni. Haasteena on kuitenkin tila. Leveyttä seinän ja kaiteen välissä on huikeat 240cm, joten mitään perhesoffaa tänne ei saa.
Eftersom de stora linjerna har inte varit klara, har jag inte heller orkat att inreda färdigt här. Har länge funderat över att skaffa en liten soffa hit. Den skulle kunna få plats där de sönderfallande fåtöljerna är nu. Kanske en aning längre bort från TV-skåpet. Det ena handstödet kunde man kanske ha närä väggen. Problemet är dock att det är väldigt trångt här. Vidden på utrymmet är enbart 240cm, så någon stor familjesoffa får inte riktigt plats här.kuva/bild: IKEA

Tälläinen sohva on kiikarissa. Valkoisena tai luonnonvalkoisena, ehkä. Maahan ulottuvalla irtopäällisellä, kenties. Leveyttä 166cm, joten liikkumatilaa jäisi vain 80cm, josta pujahtaa TV-soppiimme. Tuleekohan vähän liian ahdasta...?
En sån här har jag spanat. Vit eller offwhite, kanske. Med en lång överdrag som täcker soffans ben, vem vet. Bredden är 166cm, så det skulle vara 80cm bred plats att röra sig vid soffan. Trångt...?

Niin ja pöydän voisi korvata rahilla, mutta lisääköhän se vaan ahtauden tuntua? Toisaalta sohvakaan ei ole kyllin suuri kolmelle, ja meitähän voi joskus olla samanaikaisesti peräti viisi TV:n ääressä. Mihinkähän ne loput voisi istuttaa? I stället för bordet, kunde man ha en fotpall, men den skulle nog bara ytterligare bidra till att det ser (och är) trångt ut, eller hur? Soffan i sig rymmer ju inte ens tre pers och vi kan ju ibland vara fem som ska titta på TV samtidigt. Var ska då resten av gänget sitta?

Pitäisiköhän se rahi-idea vaihtaa pieneen siroon nojatuoliin vasemalle, kaiteen kulmaan?
Skulle jag satsa på en liten och nätt fåtölj i stället för en fotpall? Fåtöljen kunde man ev ha till vänster i hörnet?

Kuten huomaat, olen siis elämän suurimpien kysymysten edessä... ;) Pohdinnan pyöräyttäminen toiminnaksi on tässä kohtaa ihmeen hankalaa.
Som du märket befinner jag mig vid de viktigaste frågorna i livet...;) Och att komma från tanke till handling är förvånansvärt svårt.


Vielä ehdit osallistua arvontaan, on hauskaa kuulla projekteistanne!
Än hinner du att delta i
tävlingen, det är roligt att få höra om era projekt!

Tillycke!


7 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Jaahas...siellä on aika samoja kohennuken aiheita kun täällä. Mäntypaneelikatot valkoiseksi...mäntyikkunanpokat valkoiseksi...raput ...yllätys yllätys valkoiseksi...ja minulla muuten myös peilejä rappusten tasanteen seinällä...tällä hetkellä. Suunnittelin kyllä niitä siirtäväni olkkariin ja laittavani tauluja tilalle.
Nooh...hiljaa hyvä tulee. Ja joudun tekemään näitä maalauksia hieman väsytystaktiikalla koskapa olen ainoa joka niitä valkoisia kattoja ja ikkunoita on täällä vaille ;0) Mukavaa sunnuntaipäivää. Minna

Huset på landet kirjoitti...

Hej! Först börjar vi med det bästa, nämligen att tv:n är inne i ett snyggt skåp.
Rummet skulle säkert kännas rymligare om taket skulle bli vitt.
Tja en liten soffa och mysiga golvkuddar för dem som inte ryms i soffan, skulle det rymmas?
Ellr kunde tv:n byta plats och en hörnsoffa få rum istället?

Teija kirjoitti...

Meillä on ihan sama juttu yläkerrassa! Mäntyä lattiassa ja katossa, ei tee mieli eess sisustaa. Jottan tars tehrä ja pikaseen.

Galleri MochB kirjoitti...

Kanske mysiga stora kuddar på golvet?? Vi har också bara en liten soffa i tv-rummet och någon (stor eller liten) ligger alltid på golvet och tittar...

Minttu kirjoitti...

Tuollaiset tilat ovat munkin mielestä tosi hankalia sisustaa viihtyisäksi. Helposti ne jäävät sellaiseksi alueeksi, jossa ei kukaan kuitenkaan oikeasti vietä aikaa. Suunnitelmasi kuulostaa kuitenkin hyvältä ja viihtyisältä. Jos vielä löydät tilaan hyvän valaistuksen, niin siitähän voi tulla vaikka teidän perheen lukusoppi :)

Olivieno kirjoitti...

Turhaan morkkaat kun maalilla saa kerran paljon muutosta aikaan! No, tila ei suurene mutta voi näyttää tilavammalta! Ole tyytyväinen että teillä on panelikatto, se on tosi hieno sitten valkoisena!

Niina ♥ kirjoitti...

Melko kinkkinen sohva-dilemma.. Tuo rahi-idea ei minusta kuulosta ollenkaan hullummalta jos se olisi sellaista täytettävää mallia niin siitä saisi säilytystilaa samalla. Sellainen hiukan matalamman mallinen rahi ei ehkä näyttäisi niin liian täyttävältäkään tuossa tilassa. Kysy jos onnistuu saada kokeksi pari rahia "koelainaan" liikkeestä niin näet miltä ne näyttää tilassa. =) Tuo katto tosissaan tekee tilasta hiukka raskaan oloisen, se ikäänkuin tuntuu kaatuvan niskaan.