sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Ring ring


Elettiin 60-70-lukujien vaihdetta. Parin vuoden ikäinen, kovin puhelias tyttö nappaa luurin käteen ja vetää summamutikassa mummon puhelimesta numeroita. Pian langan päässä onkin talouskoulun opettaja jossain päin Suomea ja juttu alkaa luistamaan. Niin hyvin, ettei sille meinaa tulla loppua edes mummon keskeytysyrityksistä huolimatta.
Någon gång vid 60-70 tals decenniumskiftet lyfte en väldigt pratsam tös på ett par år luren på mormors telefon. Hon vred på nummerplattan på måfå och plötsligt hade hon på linjen en lärarinna vid en hushållsskola någonstans i Finland . De hade väldigt mycket att tala om och samtalet blev lång. Mormor försökte förgäves avbruta dessa två.

Enhän voinut millään jättää tätä kirpparille, sillä juuri tuollaisella puhelimella soitin ensimmäisen puheluni noin 40 vuotta sitten. Ja erittäin toimiva tämä L.M.Ericsson on vieläkin, se toimittaa meidän lankapuhelimen virkaa erittäin mallikkaasti. Se pirisee yleensä silloin, kun haluamme olla kännykän tavoitamattomissa.
Kunde bara inte lämna telefonen på loppisen för jag ringde mitt första samtal med en exakt likadan för ca 40 år sen. Och denna LM. Ericsson funkar väldigt väl än för vi har den i bruk. Den ringer oftast då, när vi vill vara onåbara med mobilen.

Onko teillä vielä lankapuhelinta?
Har ni kvar den fasta telefonen?

Ps. Myös minun edellinen postaukseni hävisi taivaan tuuliin - ehkäpä hyvä niin.
Ps. Även mitt förra inlägg försvan i rymden - och det är väl likabra så. Ds.

7 kommenttia:

Hanni kirjoitti...

Hauska puhelin! Meillä ei ole kuin kännykkä ja siihenkään en viitsi aina vastata. Onneksi näkee kuka soittaa niin voi päättää vastaako =D

Elsa kirjoitti...

Tuon puhelinmallin muistan minäkin, nostalgisia muistoja!

Liisa kirjoitti...

Tutun näköinen puhelin, minun äidillä oli tuollainen ihan samanlainen vielä -90 luvun alussa:) Eipä tullut säilytettyä. Minulla on musta pyöritettävää mallia oleva, mutta ei käytössä oikeesti, johdot siinä on, vois toimiakin.

Galleri MochB kirjoitti...

Nej vi har inte kvar den fasta telefonen, men jag minns att vi hade en exakt likadan fast grön hemma när jag var liten :O)

Marielisa kirjoitti...

Minunkin aarteistossani on sekä tuollainen aivan samanlainen, että vihreä vastaava puhelin - taitavat olla nyt kyllä lasten leikeissä mökillä ;)

En kyllä kaipaa sitä numeroiden veivaamista enää, jostain kumman syystä monissa tärkeissä numeroissa oli aina paljon 9 ja 0-numeroita... ;))
Lankapuhelinliittymää meillä ei ole.

Liisa kirjoitti...

Minusta on valokuva parivuotiaana, kun puhun tuollaisessa puhelimessa (vain harmaa sellainen) mummin kanssa :D

Meillä on langaton lankapuhelin, täällä Saksassa lähes kaikilla on yhä ns. lankapuhelimet kotona. Olis kyllä aika vaudea saada joku tuommonen retro lankapuhelin tuon modernimman version tilalle ;)

Mukavaa viikon jatkoa!

mintsu kirjoitti...

joo ei oo meillä enää kuin kännyköitä... mut on kyllä niin tutun näköinen puhelin, ton värisellä teini iässä juttelin kavereiden kans marathon puheluita ja salaa vanhemmilta tottakai :D niin eipä siihen aikaa ollut mesejä eikä facebookia...niin voi voi kuinkahan monta vuotta niistäkin on jo aikaa...