torstai 19. toukokuuta 2011

Eläkesuunnitelmia - Pensionsplaner


Huomenta! Gomorgon!

Palaan taas rakkaaseen aiheeseen. Täällä on kuulkaas kevään mittaan myllätty sisustus-ja puutarhalehtipinoja. Onnistuin vihdoin luopumaan suurimmasta osasta, mutta ei hätää, niitä jäi ihan kiitettävästi vielä arkistoitavaksi. Pienen apulaisen kanssa sortteerasimme säilytettävät viiten eri pinoon: talvi- kevät-, kesä-, syksy- ja jouluaiheiset. Mietin että niitä tulisi paremmin luettua, jos olisi pino jossa on takuuvarmasti ajankohtaista asiaa.
Återkommer till ett kärt ämne. Under våren har vi nämligen rensat i tidningshögarna. Lyckades äntligen göra av mig de flesta av inrednings- och trädgårdstidningarna, men har forvarande kvar en hel del. Med min lilla hjälpreda organiserade vi fem högar: vinter-, vår-, sommar-, höst- och jultidningar. Tänkte att de skulle bli lästa lite oftare, om man har en hög med aktuella tidningar till hands.


Nyt näitä vuodenaikapinoja löytyy sieltä täältä. Fiksuna laskin, että jos lukisin säännöllisesti yhden vanhan lehden viikossa, olisin mukavan lähellä eläkeikää kun viimeistä vietäisiin. Toisaalta, sittenhän sitä vasta olisikin aikaa plärätä lehtiä kaiket päivät, joten olen päätynyt pinojen uuteen kasvattamiseen. Siis todella fiksua, hmmm....? Tai vain naisen logiikkaa...?
Dessa årstidshögar finns lite runt om i huset.  Smart som man vill vara, kalkulerade jag att om jag läser en tidning om veckan skulle jag vara härligt nära pensionsåldern när jag håller den sista i handen. Men o andra sidan, det är väl då man har tid att sätta sig ned och pläddra tidningar i dagarna ända, så jag har koncentrat mig mest på att göra högarna återigen höga. Väldigt smart, hmmm....? Eller bara kvinnlogik...?

7 kommenttia:

Outi L kirjoitti...

Mulla on toi sama "arkistointimenetelmä" eli vuodenajan mukaan, se on hyvä. Mä en ymmärrä kuka meille niitä lehtiä sisään kantaa, kun niille varattu tila (jota on reilusti!) on koko ajan täynnä. :-))

Marielisa kirjoitti...

Kohtalaisen komeat lehtipinot sinulla onkin!
Mulla oli kans, mutta viime syksyisen muuton yhteydessä 'onneksi' pääsin eroon isosta osasta - mutta toisaalta...uusia kertyy vastaavasti kokoajan ;))

Ihana tuo alemman kuvan säilytin!

Merja K kirjoitti...

Hih, hauskat eläkesuunnitelmat sinulla :) Miksiköhän muuten niitä lehtiä kertyykin? Sinulla on sentäs hyvä arkistointisysteemi, minulla ne ovat pitkin huushollia. Ja kun etsin jotakin tiettyä lehteä ja jutta, arvaa löytyykö ko. lehteä mistään ;)

Virpi kirjoitti...

Oho, onpas lehti poikineen :) Kiva tuo alemman kuvan hylly. Oikein oiva lehtien säilytykseen!

allidaalia kirjoitti...

Mahtavat lehti pinot! Todella hyvä arkistointi menetelmä.
Meikäläisen lehdet ovat sekaisin ja niitä on joka paikassa :D

Liisa kirjoitti...

Vau! Mielettömät määrät noita lehtiä! Ja koska vakaasti uskon, että ehdit noita pinoja vielä aika mukavasti kasvattaa eläkeikään mennessä, ei sinulla varmaan tule olemaan ajanvietto-ongelmia sitten eläkkeellä tai sitä ennenkään ;)

Suloinen apuri sulla siellä :)

Tuija kirjoitti...

Minä olen saanut myös aikaseksi lupuopua järkyttävästä määrästä sisustuslehtiä. Päätin, että kaikki ennen 2010 ilmestyneet vien kirpparille tai jos huonokuntoisia suoraan kierrätykseen. Osasta 2010 jo luovuin, niin että nyt ne on hallittavassa muodossa. Olen huomannut, että kun on ostanut aika paljon sisustuskirjoja tulee enemmän luettua niitä kuin vanhoja lehtiä.