sunnuntai 12. joulukuuta 2010

7 sorttia - 7 sorters



Iltaa! Gokväll!

Meillä ei ole tarjolla jouluna seitsämän sortin pikkuleipiä. Mutta itsetehtyjä konvehteja on, ainankin melkein. Tehtiin tänä viikonloppuna jo toinen satsi näitä pehmeitä suklaatoffeita, kun ensimmäinen erä hävisi ennätysvauhtia. Nämä on takuuvarmasti niin aikuisten kuin lastenkn mieleen. Ja superhelppoja tehdä, kunhan hankkii karkkilämpömittarin.
Vi brukar inte bjuda på sju sorters kakor till jul. Men julgodis har vi, åtminstone nästan, sju sorter. Nu till helgen gjorde vi en omgång till av dessa mjuka chokladkolor, då den första satsen försvann på rekordfart. De smakar garanterat för både barn och vuxna och är lätta att göra. Och det är ännu lättare om man skaffat sig en sockertermometer.

Pehmeä suklaatoffee, n 60 kpl Mjuk chokladkola, ca 60 st
50g voita 50g smör
3dl kuohukermaa 3 dl vispgrädde
3dl sokeria 3dl socker
1 dl vaaleaa siirappia 1 dl ljus sirap
100g tummaa suklaata, pienen pieninä paloina 100g mörk choklad, hackad

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kerma, sokeri ja siirappi. Anna kiehua hiljaa ilman kantta kunnes mittari näyttää 124 astetta, n 20-30 min. Lisää suklaa. Kaada uunipellille, jossa on leivinpaperia. Anna jäähtyä ja paloittele. Säilytä kylmässä.
Smält smöret i tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker & sirap. Låt koka sakta utan lock tills termometern visar 124 grader, ca 20-30 min. Tillsätt chokladen. Häll i en ungsform, som du klätt med bakplåtspapper. Låt kallna och skär i bitar. Förvara kallt.


Tämän viikon sipuliraportti: pullistaa jo. Ja kaapistakin sain napsittua kuvia, joten niitäkin on luvassa.
Veckans lökraport berättar att det börjar se rätt så tjockt ut. Och hann ta några bilder på skåpet också, så det lär bli en postning om det snart.

Mukavaa jatkoa adventti-illalle!
Trevlig fortsättning på tredje advent!

7 kommenttia:

päivi kirjoitti...

oi, varmasti herkullisia!
suklaa onkin ainut makea herkkuni:)
Sipulisi on kyllä veikeä,
ja niitä ihania kaappikuvia odotellessa:):)

leppoista illan jatkoa<3

lämmöllä
Päivi

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti hyviä, täytyy koittaa tehdä näitäkin:)
Kiitos ohjeesta!

SariW kirjoitti...

Nam, mitä herkkua : )
Ja onpa sitkeä amaryllis, kun jaksaa kukkaa tehdä ilman multaa..
Hyvää adventtisunnuntain iltaa !

Heidi kirjoitti...

Oi kuinka näyttääkin herkulta :)

Arja kirjoitti...

Nam:-)
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Jaana kirjoitti...

Hyvältä näyttää ja varmasti myös maistuu!!

Purnauskis kirjoitti...

Om nom nom! Itsekin tein vuosi takaperin konvehteja ja pitäisipä tehdä taas!