torstai 21. lokakuuta 2010

Virka - UppgiftHei!

Meidän talon vanhin tuoli on päästetty jo vähän kevyempään, mutta monipuoliseen, virkaan. Joskaan ei nyt aivan eläkkeelle.
Husets äldsta stol har fått en lite lättare men mångsidig uppgift. Pansionär har den inte ändå ännu blivit.

Useimmiten tuoli on kylppärin laskutasona, tilan kuivalla puolella, kuvassa pilkottavan suihkuseinän takana on suihkut. Välillä tuoli toimii kiipeilyalustana, jotta Prinsessa ylttää pyyhkeelleen. Ja kyllä tuolilla istutaankin. Kerran viikossa yksi lauantaisaunojista pääsee vilvottelemaan  juuri tälle tuolille.
För det mesta fungerar stolen som avlastningsyta i badrummets torra del. Ibland så klättrar Prinsessan på stolen får att blocka ner sitt badlakan. Och en gång om veckan så sitter vi på stolen också. En lycklig lördagsbastubadare får äran att vila sig just på denna stol.

Niin, meillä harrastetaan perinteistä lauantaisaunaa. Miten teillä?
Jo, vi brukar ha den tradiotionsenliga lördagsbastun. Har ni?

4 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Voi itku, kuinka kaunis, vanha tuoli! Siinä jos jossain on hyvä vilvotella lauantai-saunan jälkeen. :) Meilläkin harrastettais varmaan tuota perinnettä, jos meidän sauna olisi kuosissa. Valitettavasti se on vasta remontoitavien listoilla. Onneksi hädän tullen päästään naapuriin isän luo saunomaan. :)

Todella kauniit ja tunnelmalliset kuvat. <3

-Päivi-

Miia kirjoitti...

Ihastellen katselen näitä kodinhoito- ja pesutilojen kuvia. Haaveillen oman kellarin pienestä pintaremontista... :) Tuoli on kyllä oikea söpöläinen. Meillä ei harrasteta lauantaisaunaa. Ei olla kovin innokkaita saunojia, mutta luulen, että se on vain laiskuutta. Ei jaksa lämmittää puukiukaalla saunaa kovin usein, mutta sitten kun saunaan mennään, se on kyllä ihanaa.

Eeviregina kirjoitti...

Meillä ei sauna lämpeä läheskään joka viikko, ennen sairastumistaan mies lämmitti sitä lähes joka ilta (ainakin musta tuntui siltä...), 2-3 kertaa viikossa ainakin. Minä en ole ollut koskaan mikään himosaunoja, mutta kyllä hyvät löylyt kelpaa aina silloin tällöin.
Meillä on muutenkin elo vähän vinksallaan, viikkosiivouksetkin tehdään milloin sattuu, ei niin päivästä väliä. Aurinkoista syyspäivää toivottelee Eeviregina

Kultsin kämppä kirjoitti...

Kyllä tuolla tuolilla mielellään hetken viivähtääkin. Ihanan vanha ja rosoinen.

Saunottua tulee kotona ihan liian harvoin. Useinmiten uimahallissa, niin ja tietenkin kesällä mökillä.