sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Turhaa? - Onödigt?

Luulen, tai siis haluan luulla, että joka kodista löytyy tälläinen toivoton, kaiken ylimääräisen nielaiseva kaappi. Paikka, johon piilotetaan se, millä ei oikeasti ole mitään paikaa, ja mistä ei ehdottomasti voi luopua, vaikkei sitä kuitenkaan koskaan enää tarvitsisi.
Jag vill gärna tro att i varje hem finns det ett skåp, som rymmer allt som man inte behöver. Det är ett ställe där allt som är onödigt och som egentligen inte har någon plats hämnar. Och kasta bort något, njaa, det kan man inte göra i fall man ändå skulle få ett behov. För man vet aldrig.


Meillä se on ollut yksi kodinhoitohuoneen kaapeista. Kaikkea paitsi noita riemunkirjavia pyyhkeitä emme kai ihan oikeasti tarvitse. Ehkä max kerran vuodessa olen yrittänyt löytää täältä jotain. Toivotonta.
Hos oss finns det här magiska skåpet i tvättstugan. Allt förutom de färgglada handdukarna på hyllan längst ned behövs i stort sett aldrig. Max en gång om året har jag försökt att hitta något här men inte lyckats. Helt hopplöst!


No nyt löytyy! Sain nimittäin ennennäkemättömän siivouspuuskan. Järkkäsin romppeet IKEAn laatikoihin ja huomasin, että olihan siellä turhan joukossa oikeasti jotain tarpeellistakin. Mitään en kuitenkaan heittänyt pois. Jos vaikka joskus tarttisin. Miksi turhasta on niin vaikea luopua?
Men nu är det andra puckar! Jag fick en ofattbar inspis att städa skåpet. Sorterade prylarna i dessa praktiska IKEA lådor, och visst hittade jag en del användbart också. Med inget slängdes bort. Det kan vi ju behöva någon gång. Varför är det så svårt att bli av med det onödiga?


Seuraavaa puuskaa odotellessa toivon sinulle mukavaa sunnuntaita!
 I väntan på nästa städinspis önskar jag dig en trevlig helg!

8 kommenttia:

Amelia kirjoitti...

Meillä tuo rompekaappi löytyy eteisestä. Kesällä tein ihan samoin, järjestin kaiken (suht loogisesti: joulua, pientä sälää, ohjekirjat, valokuvat jne.) Ikean laatikoihin. Nyt edes päällisin päin näyttää siistiltä kun aukaisee sen kaapin. Mutta eipä enää ahdista ;-)

Hanni kirjoitti...

Mukavaa huomata, että muillekin ilmaantuu näitä minulle jo niin tuttuja puuskia =D En ole oireeni kanssa yksin.

Siistiltä näyttää. Mulla on keittiössä yksi sellainen ISO kaappi mikä nielee yhtä ja toista sisuksiinsa. Myös eteisessä on sellainen. En kovin usein uskalla avata sitä eteisen kaappia.

Pakkasakka kirjoitti...

Jees, meiltäkin löytyy, enemmän kuin yksi. Tosin vasta viimeisen vuoden aikana olen oppinut luopumaan tavarasta - turhasta, krääsästä tai muuten vain. Jotenkin nyt vain on ollut aika eikä se itseasiassa ole ollut edes vaikeaa, mutta kauan siihen meni. Siivousvimmaa odotellessa...

Intianminttu kirjoitti...

Sain kerran kunnon siivouspuuskan ja tyhjensin useamman rompekaapin kerralla. Lajittelin tavarat: osan lahjoitin hyväntekeväisyyteen, osa päätyi roskiin ja osan pidin edelleen. Sen jälkeen oli hyvin puhdistunut olo! Tabula rasa! Nyt sen saman puuskan ilmaantumista odottelen uudestaan, sillä uutta rompetta on valitettavasti kertynyt jostain myös tilalle :)

Galleri MochB kirjoitti...

Jepp hos oss finns det också detdär skåpet!! Och du får gärna komma och organisera det lika snyggt som i ert ;O)

Kultsin kämppä kirjoitti...

Multa taitaa tällä hetkellä löytyä koko kodinhoitohuoneellinen noita kaappeja, joista voi vain arvailla, mitä ovat nielaisseet. Muutto tapahtui jouluna kaksi vuotta sitten, mutta kaapit edelleen siivoamatta. Huh huh...

Marielisa kirjoitti...

Tuore muutto oli siitä kiva, että tuollainen rompekaappi tyhjeni meillä aika kivasti pysyvästi ;))
No, silti jäi vielä kaikenlaista muuta kivaa sälää toisaalle...kummasti sitä kaikenlaista säilytettävää kertyy!

Huset på landet kirjoitti...

Skicka över lite städinspis hit också ;). Vi har en jättestor skrubb fylld av onödigheter (och ett som annat nödvändigt) och det hör till vinterns projekt att reda upp allt.
Det blev jättefräscht med lådorna från Ikea!