sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Ehtymätön - Aldrig sinande


Kaunista sunnuntaiaamua! God söndagsmorgon!

Kasvimaalla notkuvat pitkät pinaatin oksat. Mitä enemmän syömme niitä salaatissa tai kuivaamme talven varalle, sitä tarmokkaammin ilmestyy uusia lehtiä. Ehtymätön luonnonvara! Eilen taas parturoitiin puskaa, sillä lounaaksi meillä tarjottiin pinaatti-basilika piirakkaa.
På trädgårdslandet växer det mängder av spenat. Ju mer vi skördar till sallader eller till att torka för vintern, desto mer flitigt dyker nya blad upp.  Aldrig sinande naturresurs! Igår barberade jag buskarna igen, för till luch gottade vi med en spenat-basilikapaj.

Täyteeseen tarvitset 3 rasiaa pakastepinaattia sulatettuna ja valutettuna, lisää 2 ruukullista  basilikaa hienonnettuna, 3 rkl hienonnettua tilliä ja iso kuullotettu sipuli. Murenna sekaan 200g fetaa ja lisää 5 munaa, 1dl parmesaaniraastetta sekä 2 dl kermaa. Mausta mustapippurilla ja suolalla maun mukaan sekä ripauksella sokeria.
Till fyllningen behöver du 3 paket spenat från frysen, upptinade och avrunna. Blanda i hackatd basilika från 2 krukor, 3 msk hackad dill och en laserad  stor lök. Tillägg 200g smulad fetaost, 5 ägg, 1 dl rivet Parmesan samt 2 dl grädde. Smaksätt  med svartpeppar, salt och socker.


Täyte vain piiraspohjan päälle ja 200 asteiseen uuniin n 45-60 min. Anna jäähtyä haaleaksi. Kun käytät tuoretta pinaattia, kuullota se silputtuna pannulla jotta ylimääräinen neste häviää.
Lägg fyllningen på en pajdeg och grädda i 200 grader för 45-60 minuter. Låt svalna innan serveringen. Om du använder färsk spenat, hacka det och lasera lätt så att vätskan försvinner.

 Ja pian on taas ahdasta pinaattimaalla, ellei halla iske ensin!
Snart är det trångt på spenatlandet igen, om inte nattfrosten hinner före!

5 kommenttia:

Piupau kirjoitti...

Herkulliselta näyttää. Meillä on viime yönä käynyt halla vierailulla, herkimmät lehdet ovat saaneet nipistyksen, nurmikko kimaltelee auringonvalossa. Kaunista!

A-L kirjoitti...

Voi, tuo ohje on mulle kyllä ihan paikallaan!

Meidän pinaatit ovat kasvimaalla miltei koskematta, koska eivät ole kunnolla edes kasvaneet(nolottaa kyllä edes tunnustaa tällaista, mutta se MAA on todella huonoa...puutarhurissa ei ole tietysti mitään vikaa, heh) Juuri eilen ajattelin, että täytyisi kai sadosta edes yksi piiras tehdä. Tulevalla viikolla kai kokeilen siis ohjettasi.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Hanni kirjoitti...

Oi miten herkullista! Olisipa mukava kokeilla ja maistella.

Ainosofia kirjoitti...

Hei :)
Kunnon Kippari-Kalle ruokaa voimaa antamaan ...

Täällä kun blogeja lukee niin vesikielellä karppaaja näitä lukee...mutta tuotakin voisi soveltaa...hmmmm...

Kultsin kämppä kirjoitti...

Ohje kuulostaa suorastaan SUPERrautaiselta, täytyy kokeilla!
Habaa kasvattamassa...