Huomenta! Godmorgon!
Huomasin, etten ole tehnyt reseptipostausta aikoihin. Tilanteen korjaa nyt vanha kunnon hölskytyskurkku, sillä kurkun taimet ovat olleet tänä kesänä erityisen tuottoisia. Reseptistä on varmaan monta eri versiota, mutta tämä on oma suosikkini.
La märke till att jag inte gjort någon receptinlägg på ett bra tag. Ska åtgärda saken med det gamla goda receptet på pressgurka. Våra gurkplantor har nämligen varit tämligen produktiva i år. Det finns säkert många variationer på receptet men detta är min egen favorit.Hommaan tarvitset 1 avomaakurkun kuorittuna ja siivutettuna, 1-2 rkl sokeria, ½ tl suolaa, nipun tilliä silputtuna, ½ rkl etikkaa ja 1 rkl vettä. Laita kurkkuviipaleet syvälle lautaselle ja sirottele päälle sokeri ja suola. Laita koko komeuden kanneksi matala lautanen ja hölskytä. Valuta pois kurkuista irronnut neste, lisää tillisilppu ja vedellä laimennettu etikka. Voila!
Du behöver 1 skalad och skivad frilandsgurka, 1-2 msk socker, ½ ts salt, en knipe dill hackad , ½ msk ättika och 1 msk vatten. Lägg gurkan i en djup tallrik och strö på socker och salt. Press på en tallrik som lock och skaka ordentligt. Låt vätskan rinna av. Blanda vatten och ättika, häll på gurkan tillsammans med dillen. Voila!Det som är bäst med det hela, är att det blir färdigt direkt. Hållbarheten är inte lång, för det här brukar fylla tomma magar med snabba ryck.
Hölskytellään!
Trevlig skakning!
Ps. Muokkasin blogin ulkonäköä, mutta joku tässä vielä ärsyttää...
Ps. Förnyade utseendet på bloggen, men det är något som fortvarande irriterar ögat... Ds.
3 kommenttia:
Kiitos ohjesta.
Pakko on kokeilla kun tuon monimutkaisempaa ei kerran ole.
Kivaa , lämmintä viikonloppua!
Kiitokset reseptistä! Mullakin on kurkkua yli oman tarpeen, joten voisin tehdä näitä "rätkytyskurkkuja" meiän mummon sanoin. :)
Mukavaa viikonloppua!
Kiitos ohjeesta, vaikkakin en ole kasvattanut kurkkua olleskaan.
Nyt lähdenkin lukemaan edellisiä postauksia, jotka on jääneet lukematta. Leppoisaa viikonloppua:-)
Lähetä kommentti