perjantai 16. huhtikuuta 2010

Tikkaat - Stegen

Huomenta! Gomorgon!


Kerroin toissa postauksessa pelargoniavauvoista, ensimmäiset siemenkylvöt pääsivät niiden kanssa samaan aikaan kunnon ruukkuihin. Haasteena on että yleensä taimia tulee laitettua yli tarpeen ja säilytystilan.
De första fröodlingarna har vuxit så pass ordentligt att jag kunde plantera dem i ordentliga krukor. De planterades om samtigit med pelargonbebisar som jag berättade om i förförra inlägget.  Vanligtvis blir det plantor i överflöd och förvarningsplatsen räcker inte till.


Meillä säilytysongelmat on ratkaistu taimitikkailla. Tosin siinäkin tila on rajallinen, vaikka taimia onkin nyt edellisvuosia maltillisemmin. (Onpas kuva pimeä...)
Har löst problemet med vad jag kallar för plantstege. Även med den är platsen begränsad, trots att antalet plantor är avsevärt mycket mindre än vanligtvis så här års. (Oj vad bilden var mörkt...)


Tikkaat ovat ns kesähuoneessa, jossa ikkunoita on kolmeen ilmansuuntaan. Ikkunat ovat kaksilasiset ja eristettä seinissä on vähemmän kuin toisaalla. Taimet viihtyvät siellä hyvin ja ne perlgoniatkin talvehtivat mainiosti. Minä viihdyn täällä hyvin, sillä kesähuone toimii ei ainoastaan taimelana vaan myös ympärivuotisena työ- ja blogihuoneena. Talvisin ei suoranaisesti tule hiki koneen ääressä ...!
Stegen finns i det sk sommarrumet, där det finns fönster till tre väderstreck. Fönstren har bara två glas och väggarna är sämre isolerade än annarstans i huset. Plantorna trivs bra här och perlargonerna övervintrar fint. Här trivs också jag,  för sommarrummet är också vårt åretrunt arbets- och bloggrum. På vintern svättas man inte direkt när sitter vid skärmen...!

Mukavaa viikonloppua!
Trevlig helg!

9 kommenttia:

Rosana kirjoitti...

Hei, Beas, en todellakaan halunnut kasveja! Tämä ajatus aika ruukut rappusilla, pidät kaikki valkoinen? on kaunis talo on clara.Eu on sama suunnitelma, mutta minun on punainen.
Beas, katso tyttäreni huusi hän Kamilla pisti kuvan blogiin ELAL on 27 vuotta, on naimisissa mutta ei ole vauvoja! suukkoja ja hyvää lauantaita! Rosana

Rosana kirjoitti...

Hello, Beas, I really liked your plants! That idea pretty pots on the stairs, you like everything white? is beautiful the house is clara.Eu have equal to that plan, but mine is red.
Beas, see my daughter she called kamilla put her picture on my blog ELAL has 27 years, is married but has no babies! kisses and good Saturday your language is Finnish or English?! Rosana
http://www.cantinhovovomaria.blogspot.com

Olivieno kirjoitti...

Hienot taimiportaat! Olisipa tuollainen huone!

- Sari - Kaunista Elämää kirjoitti...

Sama vika Rahikaisella, että tulee kylvettyä yli tarpeen. :) Yritin puhua itselleni järkeä, vaan ei auttanut!

Ihanat noi tikkaat, tarvitsisin jonkun vastaavanlaisen virityksen. Onni on saada pelargoniat talvehtimaan!

Aurinkoista viikonloppua! :)

ps. en ole saanut edes aloitettua päällystysprojektia. ;)

sariw kirjoitti...

Oletpas onnekas, kun sinulla on tuollainen kesähuone : )
Minullakin on sama ongelma noiden kylvösten ja taimien kanssa... siis kohta kun kaikki on saatu kylvettyä ja ruukutettua...taas taisi tulla liikaa ; )
Taimiportaat on hauska ratkaisu.
Mukavaa viikonloppua !

Arja kirjoitti...

Ihanat taimiportaat!
Huomenna olisi tarkoitus laittaa taimet kasvamaan.
Mukavaa lauantai iltaa:-)

päivi kirjoitti...

terhakoita taimia:)
minulla vasta tomaatteja ja yrttejä, menevät kasvariin mutta iso pussillinen kesäkukan siemeniä odottaa kylväjäänsä, teen sen kun lumet sulaa .
kasvatan tutuille myyntiin mm. kesäkurpitsan ja tomaatin taimia joten ylimääräisettekevät kauppansa:)
leppoista sununtai aamua,
täällä maa valkena ja sataa lunta:(
lämpimin terkuin
päivi

Liisa kirjoitti...

NMä sisustusportaat on käytännölliset, haluu kans samalaiset.

Marika kirjoitti...

Kiva tikkaat!
Saa kukat hyvin esille :)