maanantai 9. marraskuuta 2009

Haave - En drömHyvää maantaiaamua! God måndagsmorgon!

Pidämme kovasti kirjoista. Ja se näkyy, vai mitä? Hyllyt ei tunnu millään riittävän.
Vi gillar böcker, och det syns, eller hur? Hyllorna räcker inte riktigt till.Ja vaikka riittäisivät , ei kai sen tarvitsisi kuitenkaan näyttää ihan näin levottomalta. Se saa koko huoneen jotekin tunkkaiseksi.
Och även om de skulle räcka till, behöver det ändå inte se ut så här rörigt. Hela rummet blir på något sätt unket.kuva - bild: Vita Ranunkler

Haaveilen, että olohuoneemme kirjastopuoli näyttäisi joku päivä tältä. Kirjat kaikissa sateenkaarenväreissä olisivat kauniiden, valkoisilla verhoilla tai pitseillä verhoiltujen, ovien takana. Ja ettei ylähyllylle kerääntyisi paksua pölykerrosta, haaveideni kirjahylly olisi ikään kuin koteloitu. Näin harmooninen olohuone löytyy iki-ihanan Vita Ranunkler blogin emännältä.
Jag drömmer om att en dag biblioteksdelen i vårt vardagsrum skulle kunna se ut så här. Böckerna i alla rengbågens färger kunde vara gömda bakom vackra dörrar klädda med vita gardiner eller spetsar. Och för att slippa en tjock damlager på den översta hyllan skulle min drömbokhylla vara inbyggd. Denna härliga vardagsrum finns hos den alltid lika chamfulla Vita Ranunkler.

Koska armas Iso J on asiasta eri mieltä, saan jatkaa haaveiluani vielä jonkin aikaa. Mutta luovuttaa en aio.
Jag lär få fortsätta mitt drömmande ett tag till. Maken, Stora J är inte riktigt med på noterna, än. Och jag tänker inte ge upp.


Osallistumalla arvontaan, voit voittaa valoa syyspimeyteen. Mukavaa viikonalkua!
Genom att delta i tävlingen kan du vinna lite ljus ii höstmörket. Härlig början på veckan!

7 kommenttia:

- Sari - Kaunista Elämää kirjoitti...

Ihana haaver, arvasin heti ensimmäisestä kuvasta, mistä haaveilet. ;)
Haaveita pitää olla ja ah, miten ihanaa onkaan unelmoida niiden toteutumisesta.

Haveiden täyttämää viikkoa! :)

Kris kirjoitti...

Jag har lite samma problem, böckerna, har ganska många men endel finns i lådor på vinden, ser inte så trevliga ut!
Har en lite mindre bokhylla och har funderat på att göra en gardin framför den...
Kristina

Galleri MochB kirjoitti...

Jag älskar böcker, och tycker bara det är charmigt med en massa böcker sådär huller om buller :O) Själv har vi vår bokhylla högt uppe under taket, endast en hylla runt nästan hela rummet. Fast jag håller med dej om att det ser rätt rofyllt ut på bilden...

mimmuli kirjoitti...

Kirjat ovat ihania! =) Sikinsokin värimaailmakin on omalla tavallaan kodikas=)

Kram Mimmuli

Anonyymi kirjoitti...

Ihana koti ja ihanat kirjat ! Ihanaa viikkoa !

Mia kirjoitti...

Om man använder IKEAs Billy i vitt med dörrar så behöver det inte bli så dyrt..men jag kjöpte likaväl aldrig alla dörrarna, tycker om att se 'rotet' :)

Ingalill kirjoitti...

Vi blev jättenöjda med vår Billy i vardagsrummet!! Delvis för att det inte blev så dyrt och dels för att dom är så lätta att förändra med tyg och andra knoppar. Vi kapade golvlisten för att få den in MOT väggen och det är inget större problem om man vill bygga igen den ovanpå. En billig och snygg lösning. Ha det gott!!