torstai 20. tammikuuta 2011


Näiden vetreiden nuorten miesten välityksellä toivottelen hyvää viikonlopun odostusta!  Olen taas kerran karannut työmatkalle, mutta palaan pian!
Med dessa sportiga unga herrar önskar jag dig en trevlig väntan på helgen! Har återigen smitit på en jobbresa men återkommer snart!

8 kommenttia:

Merja K kirjoitti...

Onpa salskeita nuorukaisia :) Mukavaa työmatkaa!

Amelia kirjoitti...

Ihana tapetti pilkottaa sieltä miekkosten takaa!

Hyvää matkaa :-)

päivi kirjoitti...

ihastuttava asetelma!
mukavaa matkaa sinule:)

torstaiterkut
Päivi

Intianminttu kirjoitti...

Mielenkiintoinen oli toi edellinen vahapostaus, täytyy itsekin kokeilla, miten ao. vaha sopisi joidenkin keramiikkatöideni päälle...Mukavaa työreissua, niiltä on aina hienoa palata kotiin!

Anonyymi kirjoitti...

heippa, väännätkö mulle vielä rautalangasta? Mulla vanha, ihana ikkunanpoka, jonka haluaisin vanhan valkoiseksi. Maalaanko siis vesiohenteisella maalilla kerroksen vai kaksi ja Uulan vahaa kerros sitten maalipinnan päälle?
Onko suosittaa jotain maalia, joka ei käryäisi kovasti ja kuivuisi suht nopeasti, kas tuunaustila vain makkarissa :(

bean emäntä - bea's kirjoitti...

Kiitos kaikista kommenteista, ne piristävät ja ilostuttavat päivää!

Anonyymi, ihan yksiselitteistä ohjetta on vaikea näin netin välityksellä antaa, mutta yritän. Mulla on yleisimmin käytössä vesiohenteinen Helmi puolihimmeänä. Siinä ei ole kovin vahvaa hajua ja kuivuu nopeasti. Jos pokassa on käytetty aikaisemmin öljypohjaista maalia, vesiohenteinen ei välttämättä tartu siihen hyvin. Tosin mulla on kyllä ihan positiivisia kokemuksia tälläisestakin, mutta silloin olen hionut vanhan maalipinnan hyvin. Hyvänä esimerkkinä tästä on sivustavedettävä sohvamme. Kuinka monta kerrosta maalia tarvitset, riippuu siitä mikä on lähtötilanne. Tumma pohja saattaa vaatia enemmän kerroksia kuin vaalea. Itse en ole kauhean tarkka siitä, että maalauspinta on viimeisen päälle siisti, kun lopputuloksen on kuitenkin tarkoitus olla vanha ja kulunut.

Vaihtoehtoja Helmelle voisi olla esim ihan tavallinen valkoinen spray-maali, mutta siinä suojaus, varsinkin sisätilassa, voi olla haastavaa ja haju on paha. Etuna on, että maalaus sujuu nopsasti. Toinen vaihtoehto on Uulan puuvaha, erityisesti jos poka tulee kosteaan paikkaan. Se tekee pinnasta kosteutta hylkivän, mutta haisee öljypohjaisena vahvasti. Mutta näistä kumpaakaan et siis tarvitse, jos päädyt Helmeen.

Kun olet saanut pinnan haluamasi sävyiseksi, kannattaa hioa maalipintaa rikki, ihan vaikka puulle asti, sellaisista kohdista joista se muutenkin ajan saatossa kuluisi. Ja jos tuntuu siltä että hioit liian paljon, voi aina maalata uuden kerroksen ja hioa sen jälkeen vähän varovaisemmin.

Viimeistele hiomisen jälkeen postauksessa olleella antiikkivahalla. Se ei ole nestemäistä, vaan vähän kuin hiusvaha;) Jos haluat kauttaaltaan vähän likaisen sävyisen lopputuleman, levittele vahaa ohuelti paperilla yltympäriinsä. Jos haluat jonkin kohdan näyttävän enemmän likaiselta tai kuluneelta levitä siihen vahaa sitten enemmän. Vaha tuoksuu kyllä aika voimakkaalta, muttei suoranaisesti aivan karmeelta... ;)On käsittelykuiva aika äkkiä, mutta täysin kuiva pinta vie kauemmin. Niin ja ne paperit pitää hävittää samantien, ohjeet purkissa.

Luulen että kun ryhdyt tuumasta toimeen, huomaat kyllä mikä on hyvä ja mikä ei. Ja tää tyylilaji on tekijälleen armollinen, kun täydellisyyteen ei pyritä vaan päinvastoin. Lykkyä tykö!

Rosana kirjoitti...

HEI MITEN OLEN nurkassa BLOGI Rosana MARIA VOVO aika ei vierailulle ME, kauniissa virkaa, KUVAT!HUG TÄÄLLÄ on todella kuuma BRASILIASSA 40 ° C sulaa WE! Suukkoja ja minun luokseni! Www.cantinhovovomaria.blogspot.com

Tuija kirjoitti...

Bea, mitä silmäni näkevätkään, tässä postauksessa on tuo tapetti...taitaa olla sama mitä itse mietin makkariin toisen värisenä vain...Missa sinulla tämä tapetti on?
Minä meinasin tosiaan hurahtaa tuohon, mutta sitten jänistin..ja maalattiin koko makkari.