perjantai 5. kesäkuuta 2009

Pitäisiköhän...? - Borde jag...?


Näiden kanssa olen pähkäillyt jo pidempään. Että pitäisiköhän maalata valkoiseksi vai malttaisiko? Onpa niin visaista!

Niin lipasto kuin tuolitkin (3kpl) ovat pitkän taipaleen mukanani kulkeneita vanhoja rakkaita, ja ovat aina näyttäneet juuri tältä. Tuskin tämä on niiden alkuperäinen olomuoto, mutta minulla ne ovat aina olleet puupintaisia. Mutta nyt olen jotenkin sitä mieltä, että ahdistaa tämä puun värin paljous.

Mutta... jos taas saamme pikkuhiljaa pois keltaisuuden lattioista, ikkunan karmit ja kaikki listat valkeaksi niin... Toisaalta olen odottanut niitä jo kahdeksan pitkää vuotta! Ehkä olisi helpompaa vaan korkata itse maalipurkki ja sutia nämä valkoiseksi, kuin odotella armaan puolison innostumista noista suurimmista projekteista...? Saahan sen maalin kai pois...? Tosin tuolien kaiverrukset vaatinee maalinpoistajalta pitkää pinnaa. Ja miltähän valkoiset tuolit näyttäsivät puupintaisen ruokapöydän kanssa...? Vai pitäisiköhän räväyttää ja sutia sitten pöytäkin, jos kerta leikkiin ryhdyn...?

Auttakaa nyt ihmeessä, pitäisiköhän vai malttaisinko...?

Muista osallistua arvontaan edellisessä postauksessa!

Mukavaa viikonloppua!

Har grubblat med dessa länge nu. Borde jag måla dessa vita eller borde jag inte? Gud så svårt!

Byrån och stolarna (3st) har jag haft väldigt länge och de har alltid sett ut så här. Orginalskicket är det inte, de är avlutade. Men nu får jag angst av att ha så mycket träytor runt omkring mig. Men... om vi fick såsmåningom bort det gula från golven, fönsterkarmana och listerna så vore det bättre, kanske... Men åandrasidan har jag gått och väntat på att få dem vitmålade åtta långa år! Det är väl enkare att bara måla dessa vita än att vänta på att maken ska ta itu med dem större projekten...? Det går väl att ta bort målarfärgen om man ändrar sig...? Och hur skulle de vita stolarna passa med träfärgat matbord...? Eller borde jag måla bordet också när jag väl är ifarten...?

Snälla, hjälp mig, borde jag eller borde jag inte...?

Kom ihåg att delta i utlottningen i förra postning!

Trevlig helg!

12 kommenttia:

Ada och Emil kirjoitti...

Ihana blogi Sinulla :)

Nuo tuolit ovat tosi kauniita...minä itse varmaankin maalaisin ne ohuen ohuella valkoisella kerroksella. Ja tottahan sekin on että maalin saa pois jos joskus taas tahtoo.
Kyllä valkoinen on aina raikkaampi :)

Itselläni valkoiset tuolit tumman ruskean klaffipöydän kanssa...ei hullumpi yhdistelmä :)

Mutta odotahan nyt vielä ja mieti ettei sitten harmita, heh.

-Sanna

Anettes hus kirjoitti...

Hei!Takk for hyggelig hilsen:) Så flott blogg du har!!

Ja, jeg synes du bør male møblene hvite!! Men det er jo smak og behag ... Jeg elsker den lyse, landlige stilen, så det meste hos meg er malt hvitt:)

Ha en strålende helg!

Klem Anette:)

Vekarus kirjoitti...

Minäkin maalaisin ne valkoisiksi, mutta ymmärrän myös halusi pitää ne sellaisenaan, kun ne aina ovat tuollaisia olleet. Mitä jos kokeilisit yhden tuolin kanssa ensin ja jos et pidä palautat senkin puupinnalle?

Heli kirjoitti...

Minulla on ihan samaa onkelmaa ja mietintää. Eli meillä on tosi paljon puupintaa ja se on aika kellastunutta. Mies tykkää siitä ja minä valkoisesta.. ja aikani mietin kunnes tosiaan sen maalipurkin sitten yhtenä päivänä korkkasin ja aloin maalaamaan. Nyt on yläkerran seinät valkoista panelia + uutta tapettia ja tykkään kyllä, valostui tila valtavasti. Alakerrassa on paaaaaljon projektia edessä.. paneliseiniä riittää..

Meillä on myös aika monta puista huonekalua, olen niiden kohtaloa miettiny. Välillä mietin että maalaan valkoiseksi, välillä että sävytänkin tummaksi, näyttäis sillein kivalta valkoista vasten.. En oo vielä päättäny ihan varmaks mitä teen. Mutta kyllä se aikanaan kirkastuu!

Tsemppiä omille puuhillesi, seurailen täältä mitä teet..

Sirkka kirjoitti...

Jassoo....siinäpä pulma..itse olen aina sanonut kuuntele sydämesi ääntä..makuja on tuhat ja sata..

nyt on tämä valkoinen ja vaalea, niin pinnassa..mut sitten voi taas vaihtua...mene ja tiedä..
jos mietitte ja yhdessä tulette samaan tulokseen niin siitä vaan...

Sannan neuvo on kuitenkin paras, jos..itse en ainakaan paksulti vetäsi, veisin ammattilaiselle, on ne sen verran kauniit, siis todella ..jos olisi kysymys tavallisista mänty tuoleista niin ei tarvitsisi miettiä..mutta kun on noin kauniit ja arvokkaan näköiset, niin en ihan heti sutia...
saitkohan mitään selvää ajatuksistani...

Oikein mukavaa päivää aurinkokin näyttää pilkistävän!

Mari kirjoitti...

Minä varmaan maalaisin! Vaikkakin ovat kauniita noinkin. Vaikea pulma;)

Fru Skrot - Rouva Romu kirjoitti...

Aika paha - mutta toisaalta huonekalun muodot tulevat paremmin esiin valkoisina eli ehkä laittaisin sudin heilumaan. Minua ei ehkä kuitenkaan kannata kuunnella, sillä sudin melkeinpä mitä vaan, mitä nyt eteen tulee! Ymmärrän kyllä, että emmit - tosin maalinpoistolampulla maalin saa kyllä myöhemmin pois!

Elsa kirjoitti...

Saman ongelman edessä minäkin olin, tuolini ei vaan olleet vanhoja. Ja maalasin ne valkoiseksi. Myötäilen Sannaa, saahan maalin aina pois tai uutta tilalle!

Suloista sunnuntaita toivotellen,
Elsa

Mari kirjoitti...

Minäkin maalaisin valkoiseksi :) Vaikka kauniit ne on noinkin...

Huset på landet kirjoitti...

Jaa, det är svårt! Samma problem har vi ju haft här. Jag har börjat med att måla nya träfärgade ytor och lämnat några gamla möbler med fin patina träfärgade ännu.
Bordet som syns bredvid stolen verkar ha väldigt fin patina, det skulle jag inte måla, tror jag, men jag vet inte om det är det bordet du menar heller. Stolarna däremot verkar ha lackyta och är kanske ganska nytillverkade? Dem kunde du ju måla utan dåligt samvete i så fall.
Å ska man ha något gjort, ska man göra det själv! De här gubbarna hittar ju på massvis med förhiner för att slippa...;)

Olivieno kirjoitti...

Minä maalaisin ainakin lipaston. Minusta se on kaunis, mutta valkoisena helat tulisivat paremmin esille, ellei niitäkin maalaa.

Hanna kirjoitti...

Minä maalaisin valkoiseksi. Valkoisena nuo olisivat varmasti todella kauniit.
-nimi. en ole koskaan katunut mitään valkoiseksi maalattua